Homepage Reviews

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

© Copyrights / Auteursrechten

 

 

© Klik gerust zachtjes op zijn neus om Jelle Bouma een e-mail te sturen © Klik gerust zachtjes op zijn neus om Jelle Bouma een e-mail te sturen © Klik gerust zachtjes op zijn neus om Jelle Bouma een e-mail te sturen

 

De werkweek van Jelle Bouma

 

Weesp, maandagochtend 10 uur. SHIT. Verslapen. Blijkbaar ben ik nog steeds niet helemaal aan de Nederlandse tijd gewend. Twee weken geleden zat ik in Chicago; vorige week in Londen. Het is een gekke gewaarwording dat mijn lichaam nu helemaal niet meer weet wanneer het nacht of dag is. Soms lig ik 's nachts ineens een paar uur het plafond te bekijken, om overdag de grootste moeite te hebben met alleen maar mijn ogen open houden. Zou het een jetlag zijn? Of, die kans is groter, heb ik gewoon te weinig geslapen en teveel in de kroeg gehangen?

Mijn werkende gevoel
Amsterdam, woensdagochtend 11 uur. Op kantoor is het gelukkig wat rustiger dan normaal. Het blijft een leuke baan. Ik moet bedrijven helpen met het oplossen van problemen die ze hebben met allerlei vormen van technologie. Zeer afwisselend. Ruim een jaar geleden zat ik intern bij de Zwaanzinnige Luchtvaartmaatschappij; een half jaar geleden bij het autobedrijf met de drie rooie hoekjes. Vooral de ervaringen met de Japanners zullen me mijn leven lang bijblijven.

Mijn drukke gevoel
Weesp, donderdagavond 12 uur. Eigenlijk ben ik best wel een drukke baas. Continu bezig met nieuwe dingen, dat kan me echt motiveren. Misschien is dat wel het kernelement waar ik goed in ben. In mijn studententijd heb ik veel nieuwe dingen ondernomen: Mijn eigen bedrijf, een internetsite voor mijn familie, een consultancy website, mijn boeken en mijn artikelen. Ik ben redacteur (geweest) van Bedrijfskundige Berichten, Ecco Magazine, de KEI krant, Markant Marketing Magazine, Mondjesmaat, de Studentenkrant en de Groninger Universiteitskrant (UK). Tevens heb ik, met anderen, een duidelijke rol gespeeld in de krachtenbundeling van twee studenten-kiesverenigingen Grunk en Sorug (de gefuseerde club heet nu SFG), de fusie tussen de bedrijvendagen van de BIG, EFV en Marug (nu Recruitment Days) en 'last but not least' de oprichting van gemeenteraadspartij Student & Stad in Groningen. Maar ik ben er niet goed in om dingen daarna langdurig voort te zetten. Ik verveel me zo snel.

Mijn rustige gevoel
Rustiek, de toekomst. Ach, die drukte van nu hoort bij de Jelle van nu. Ik vind het heerlijk om dingen te organiseren, naar mijn hand te zetten en vlot te regelen. Niet praten, maar doen vind ik belangrijk. Daarbij lap ik wel eens een regeltje aan mijn laars, daarmee stoot ik wel eens iemand voor het hoofd. Het is nooit persoonlijk bedoeld. Maar ik weet ook, dat als je daarin te ver doordraaft, je geen rust meer overhoudt en dat is zeker niet goed. Ik kijk regelmatig kritisch naar mezelf met de gedachte: Waar ben ik mee bezig? Waar wil ik naartoe? Mijn gedrag heeft me zonder twijfel succes gebracht, maar sommige dingen zijn ook anders gelopen dan ik had gewild. De vrouw van mijn dromen vinden is nog niet gelukt. Ik voel me gelukkig, maar er is meer in het leven dan de top van het bedrijfsleven. Over een aantal jaren neem ik ontslag van mijn yuppenbaan. Dan verhuis ik naar een rustige plek, neem een paard als huisdier en ga ik er zijn en blijven. Voor mijn kinderen.

 

Auteur: Jelle Bouma
Tevens gepubliceerd in het Beukeblad.
27 jaar
© Copyrights / Auteursrechten
© Copyrights / Auteursrechten
© Copyrights / Auteursrechten
© Copyrights / Auteursrechten
© Copyrights / Auteursrechten
Start jellebouma@jellebouma.com Reviews Copyrights